Fototentoonstelling Beekdalbeestjes

Wanneer:
27 augustus 2017 @ 11:00 – 26 november 2017 @ 17:00
2017-08-27T11:00:00+02:00
2017-11-26T17:00:00+01:00
Waar:
Informatiecentrum Renkums Beekdal
Informatiecentrum Renkums Beekdal
Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:

Beekdalbeestjes bekijken? In het informatiecentrum Renkums Beekdal is van 27 augustus tot en met 26 november de tentoonstelling Beekdalbeestjes te zien, foto’s gemaakt door Jan Huijs.

Over Jan Huijs, natuurfotograaf
Jan Huijs kwam na een periode in Afrika in 1990 toevallig in het Renkums Beekdal terecht en is er nooit meer weggegaan. Nog steeds komt hij beroepsmatig veel in Afrika op de meest uiteenlopende, en vooral ook fascinerende plaatsen. Fotografie heeft in zijn werk steeds een belangrijke rol gespeeld. Zowel bij de documentatie van zijn activiteiten, maar ook voor het vastleggen van de schoonheid die elk volk, land en streek te bieden heeft.

Hij heeft tijdens omzwervingen in het beekdal foto’s gemaakt van insecten, slakken, spinnen en kikkers: allemaal beekdalbeestjes die zijn belangstelling wekten. Bezoekers kunnen meegenieten van wat Jan met zijn camera heeft vastgelegd.

Jan Huijs maakt een foto in het Renkums Beekdal

“Altijd al heeft de natuur mij gefascineerd. De verwondering over de geraffineerdheid, de schoonheid, de absolute genialiteit van de eindeloze variatie aan levensvormen. De fotografie is vooral ook een middel waardoor je aandachtiger gaat observeren. Tijdens het hardlopen in het beekdal is de camera altijd mee. En steeds zijn er ontdekkingen. Is er de verbazing over de schoonheid; die zomaar aan je voeten ligt… De foto’s van de Beekdal Beestjes geven een impressie van de variatie van die kleine wonderlijke levensvormen die ik in de loop van de tijd hier mocht ontmoeten.”

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 26 augustus.

Wilt u ook een beekdalbeestje in huis hebben? Dat kan, de foto’s zijn te koop.

Tijd: u bent welkom tijdens onze openingstijden.
Kosten: gratis
Opgave: niet nodig

Reacties

Stichting Renkums Beekdal

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.