Agenda

aug
27
zo
Fototentoonstelling Beekdalbeestjes @ Informatiecentrum Renkums Beekdal
aug 27 @ 11:00 – nov 26 @ 17:00

Beekdalbeestjes bekijken? In het informatiecentrum Renkums Beekdal is van 27 augustus tot en met 26 november de tentoonstelling Beekdalbeestjes te zien, foto’s gemaakt door Jan Huijs.

Over Jan Huijs, natuurfotograaf
Jan Huijs kwam na een periode in Afrika in 1990 toevallig in het Renkums Beekdal terecht en is er nooit meer weggegaan. Nog steeds komt hij beroepsmatig veel in Afrika op de meest uiteenlopende, en vooral ook fascinerende plaatsen. Fotografie heeft in zijn werk steeds een belangrijke rol gespeeld. Zowel bij de documentatie van zijn activiteiten, maar ook voor het vastleggen van de schoonheid die elk volk, land en streek te bieden heeft.

Hij heeft tijdens omzwervingen in het beekdal foto’s gemaakt van insecten, slakken, spinnen en kikkers: allemaal beekdalbeestjes die zijn belangstelling wekten. Bezoekers kunnen meegenieten van wat Jan met zijn camera heeft vastgelegd.

Jan Huijs maakt een foto in het Renkums Beekdal

“Altijd al heeft de natuur mij gefascineerd. De verwondering over de geraffineerdheid, de schoonheid, de absolute genialiteit van de eindeloze variatie aan levensvormen. De fotografie is vooral ook een middel waardoor je aandachtiger gaat observeren. Tijdens het hardlopen in het beekdal is de camera altijd mee. En steeds zijn er ontdekkingen. Is er de verbazing over de schoonheid; die zomaar aan je voeten ligt… De foto’s van de Beekdal Beestjes geven een impressie van de variatie van die kleine wonderlijke levensvormen die ik in de loop van de tijd hier mocht ontmoeten.”

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 26 augustus.

Wilt u ook een beekdalbeestje in huis hebben? Dat kan, de foto’s zijn te koop.

Tijd: u bent welkom tijdens onze openingstijden.
Kosten: gratis
Opgave: niet nodig

okt
25
wo
Kinderactiviteit: Spelen met de herfst
okt 25 @ 14:30 – 16:00

Vandaag gaan we van gevonden voorwerpen uit het bos herfstbeestjes maken. We gaan eerst het bos in om te zoeken. Van gevonden bladeren, schors, vruchten, zaden en takjes bijvoorbeeld gaan vervolgens knutselen met onder andere touw, sateprikkers, lijm, pijpenragers en wol.
Gebruik je fantasie of laat je inspireren door voorbeelden of foto’s van de expositie Beekdalbeestjes in het informatiecentrum.
Locatie: Informatiecentrum Renkums Beekdal
Aanvang: 14:30 uur; duur: 1,5 uur
Kosten: € 4,- per kind; inclusief benodigdheden en 1 consumptie; Op vertoon van de Gelrepas krijgt u 50% korting.
Opgave: geen opgave nodig (alleen bij groepen mailen naar info@renkumsbeekdal.nl)