13 september 2020: Zondagwandeling

Het oppervlak van de Bosvijver was in augustus groen van de algen. Het peil stond lager dan ooit. De Oliemolenbeek stond stil. De Molenbeek lag al maanden droog. Inmiddels is het weer gaan regenen. Zou het nog goed komen met de beken in het Renkums Beekdal? Kom zelf kijken en denk mee over de oorzaken en gevolgen van de droogte.

Loop mee met de zondagwandeling door het Renkums Beekdal. De natuurgids vertelt onderweg van alles over de beken. Maar ook over het ontstaan van het landschap, het vroegere landgebruik, de cultuurhistorie, en al wat de natuur ons in september te genieten geeft.

Informatie
De ‘zondagwandelingen’ op de 2e zondag van de maand beginnen om 14:00 uur bij het Bezoekerscentrum Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum. De wandeling duurt ca. 1,5 uur (2,5 km). Honden mogen aangelijnd meelopen.

Kosten: € 5 per persoon vanaf 12 jaar, te betalen in het bezoekerscentrum.
Aanmelden: via wim.braakhekke@renkumsbeekdal.nl.

Aanmelden is verplicht in verband met de corona-richtlijnen. Er is plaats voor ca. 10 personen. U ontvangt bericht van toelating of afwijzing. Als u vermoedt dat u ziek bent, blijf dan thuis. Hou tijdens de excursie 1,5 m afstand tot personen die niet tot uw huishouden behoren.

Reacties

Stichting Renkums Beekdal

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.