20 juli lezing: Kijken door de ogen van de vlinder. Ik ga wat doen!

Word jij ook blij van vlinders en bijen in de tuin en wil je weten hoe je jouw tuin en omgeving vlinder- en bijvriendelijk kunt maken?  Kom dan naar de lezing Kijken door de ogen van de vlinder. Ik ga wat doen!

De dagvlinders en wilde bijen staan in Nederland helaas onder druk. Van de 70 soorten dagvlinders bijvoorbeeld die ons land rijk was zijn er 17 verdwenen. De oorzaak is afname van hun leefgebied en verminderde biodiversiteit. Ook in gemeente Renkum en omgeving zijn soorten achteruit gegaan en verdwenen. Maar hier is wel wat aan te doen, ook vanuit je eigen tuin.

Door te kijken door de ogen van een vlinder en de wilde bij, zie je wat ze nodig hebben en kun je eenvoudige maatregelen treffen om ze in uw tuin een thuis te geven. Een informatieve lezing voor beginners en gevorderden.

Kijken door de ogen van de vlinder. Ik ga wat doen!
door Albert Vliegenthart
Op 20 juli van 19.30 – 21.30 in het bezoekerscentrum van het Renkums Beekdal.
Aanmelden: Klik op hier om je aan te melden. Zoek in de Activiteitenkalender de juiste datum en klik op de activiteit. Als er nog plaats is kun je jouw deelname toevoegen.

Albert Vliegenthart is ecoloog en programmamanager  (‘Onder het maaiveld’ en kwartiermaker Deltaplan Biodiversiteit) bij de Vlinderstichting en auteur van het boek ‘een tuin vol vlinders en bijen’. Een inspirerend boek vol praktische tips om zelf op een eenvoudige manier bijen en vlinders (en andere insecten) in je tuin meer ruimte te geven.

In Renkum is een samenwerking in ontwikkeling van groene initiatieven: Renkum Zoemt. Eén van de activiteiten is het ontwikkelen van een bijenlint, in tuinen, bermen, plantsoenen, bos- en akkerranden door de verschillende dorpen heen. Initiatiefnemers van Renkum zoemt zullen op de bijeenkomst aanwezig zijn, zodat je ze na afloop kunt spreken over hun activiteiten.

Organisatie: Duurzaamheidsloket Renkum i.s.m. Stichting Renkums Beekdal

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.