24 oktober, lezing over diversiteit en levenswijze van wilde bijen

De gemeente Renkum is j. l. februari erkend als eerste ‘Bij-vriendelijke gemeente’ in Gelderland door de organisatoren van de actie ‘Nederland Zoemt’.
Daarom besteden we in de komende drie lezingen extra aandacht aan de diversiteit en levenswijze van wilde bijen (24 okt. Dr. Pieter van Breugel), de oorzaken en gevolgen van de achteruitgang van de insectenstand (21 nov. Prof. David Kleijn (WUR) en Lub van der Weerd, Stichting Biotoopverbetering Zuid-Veluwe)) en aan het belang van ecologische verbindingszones voor het behoud van de biodiversiteit (12 dec. Prof. Frank Berendse, WUR).

Pieter van Breugel uit Veghel is een vermaard kenner en fotograaf van wilde bijen en andere insectengroepen. Hij schreef o.a. het prachtige boek ‘Gasten van bijenhotels’ en verzorgt lezingen en cursussen over wilde bijen en bijenhotels. Hij zal ons met unieke beelden en verhalen verleiden om de bijen in onze eigen omgeving beter te gaan bekijken.

Plaats
Lunchroom ‘De Beken’, Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ Renkum

Datum
woensdag 24 oktober 2018

Aanvang
De lezing begint om 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

Kosten
Toegang, koffie/thee zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Aanmelden
In verband met de beschikbare ruimte wordt u verzocht zich aan te melden via: wim.braakhekke@renkumsbeekdal.nl. U ontvangt bericht.

Foto Pieter van Breugel

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.