Aan het werk voor de natuur op de natuurwerkdag, help je mee?

In het bosgebied Oostereng, niet ver van de parkeerplaats aan de Keijenbergseweg, ligt een klein heideterreintje. Dit stukje heide is niet alleen een stapsteen voor heidesoorten als de levendbarende hagedis en de zandhagedis maar ook een mooi open stukje in het bos waar bezoekers even van zich af kunnen kijken en genieten van de heide, vooral als deze in bloei staat. De heide geeft ook plaats aan verschillende solitaire bijen, kevers en vlinders.
Toch is het stukje niet altijd even goed herkenbaar als heide omdat er nog best veel opslag groeit van amerikaanse eik, grove den en berk. Ook bramen veroveren langzaam terrein. Jaarlijks moet deze opslag aangepakt worden om te voorkomen dat de heide dicht groeit en bos wordt. Een flinke klus die ieder jaar weer terug komt.
Dit jaar willen we dat graag doen samen met mensen uit de omgeving die vrijwillig een dagje willen helpen in de natuur. Dit doen we op de jaarlijkse natuurwerkdag, een initiatief van landschapsbeheer nederland.
Door dit keer niet alleen met onze eigen vrijwilligers aan het werk te gaan maar ook met mensen die misschien voor het eerst helpen met natuurwerk betrekken we meer mensen bij het gebied en worden mensen enthousiast voor hun omgeving. Het is gewoon heerlijk om buiten te zijn en fysiek aan de slag te gaan en daarbij nog iets goeds te doen voor de hagedissen ook!
Ook kinderen kunnen die dag meehelpen. Zo kun je met het hele gezin meedoen en maken we er een gezellige dag van.

Heb je zin om ons te helpen op 4 november van 10.00 tot 15.00? Meld je dan aan via de website van de landelijke natuurwerkdag:
https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/wageningen-renkum-heideterrein-opschonen-oostereng

Reacties

Auteur: Jaël Bergwerff

Jaël Bergwerff is een boswachter van Staatsbosbeheer en schrijft regelmatig een blog voor onze website. Zij is contactpersoon voor Stichting Renkums Beekdal. Zij houdt zich voornamelijk bezig met recreatieve voorzieningen bij Staatsbosbeheer.