6 april Lentefeest

Wanneer:
6 april 2019 @ 11:00 – 16:00
2019-04-06T11:00:00+02:00
2019-04-06T16:00:00+02:00
Waar:
Informatiecentrum Renkums Beekdal
Kosten:
Gratis
Contact:

Op zaterdag 6 april van 11 tot 16 uur viert het Informatiecentrum Renkums Beekdal de lente. Er zijn activiteiten voor jong en oud en rondom het informatiecentrum staan gezellige kraampjes. Het lentefeest gaat over de natuur, maar ook over tuinen met ruimte voor vogels en insecten.

Activiteiten voor kinderen
Er is van alles te doen. Kinderen kunnen plantjes zaaien en bolletjes poten, maar ook nestkasten timmeren of nestmateriaal voor vogels maken. Samen zaaien we een bloemenlint. Kinderen kunnen ponyrijden of spelen op de dierenweide. Ze kunnen een prachtig lente schilderij maken, een nestkast timmeren of cup cakes versieren. Maar ze kunnen ook spelen bij de waterspeelplaats en op het blote voetenpad lopen.

Activiteiten voor volwassenen
Er zijn interessante minilezingen over dieren en korte rondleidingen over het erf. Dit alles in het teken van de lente. Je kunt kijken naar het vlechten van een bijenkorf. Er zijn bovendien de hele dag door korte excursies door de boomgaard met appel-, peren- en pruimenrassen. In de moestuin gaan we op zoek naar bodemdieren en kijken wat er voor een gezonde bodem nodig is. Een hovenier geeft informatie over hoe je je tuin diervriendelijk kunt maken. Een pomoloog (appeldeskundige) ent verschillende appelrassen op een onderstam.

Kraampjes in lentesfeer
Er zijn kraampjes met informatie over natuurlijke tuinen. We verkopen planten, nestkasten en bijenhotels. Een hovenier geeft informatie over hoe je tuin diervriendelijk te maken. Ook zijn er planten te koop die vlinders en bijen je tuin in lokken.

Tot ziens op 6 april!

Reacties

Stichting Renkums Beekdal

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.