Dialoogavond zonnevelden landgoed Quadenoord

Wanneer:
12 december 2019 @ 19:30
2019-12-12T19:30:00+01:00
2019-12-12T19:45:00+01:00
Waar:
MFC Doelum
Hogenkampseweg 45 Renkum
Kosten:
Gratis

Op donderdag 12 december vindt in MFC Doelum vanaf 19.30 uur een dialoogavond plaats over het plan voor zonnevelden op landgoed Quadenoord in het Renkums Beekdal. De avond wordt georganiseerd door de Stichting Renkums Beekdal in samenwerking met de gemeente Renkum en Dorpsplatform Heelsum/Renkum en is bedoeld voor betrokken bewoners en bezoekers van het Renkums Beekdal.

Aanleiding
Coöperatie Vallei Energie en Shint Astroenergy hebben het plan om twee kavels op Landgoed Quadenoord voor 30 jaar in te richten als zonneveld. De inkomsten worden gebruikt voor de renovatie van het landgoed. Het gaat om 15,7 hectare. Het doel van de initiatiefnemers is om in de loop van 2020 te beginnen met de bouw van de zonnevelden zodat deze eind 2020 duurzame energie gaan leveren. De vergunningsaanvraag van het project is ingediend bij de gemeente Renkum. De gemeente heeft een voorlopige verklaring van geen bezwaar afgegeven en deze ligt tot medio december ter inzage. Provincie Gelderland toets de hierop volgende plannen.

Programma
Tijdens deze avond lichten de initiatiefnemers de plannen toe. Ook bezwaren tegen de plannen worden toegelicht. De gemeente Renkum informeert over de totstandkoming van de voorlopige verklaring van geen bezwaar. Ook is er gelegenheid om uw vragen te stellen tijdens deze dialoogavond.

Aanmelden dialoogavond
U kunt zich tot 9 december aanmelden voor de dialoogavond via aanmeldingen@renkumsbeekdal.nl.

Vervolg Stichting Renkums Beekdal maakt een verslag van de bijeenkomst en deelt deze met de gemeente Renkum en Provincie Gelderland. Na de dialoogavond kunt u ook zelf uw zienswijze indienen bij de gemeente.

Reacties

Stichting Renkums Beekdal

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.