Lentefestival in ‘t Renkums Beekdal

Wanneer:
2 april 2017 @ 12:00 – 17:00
2017-04-02T12:00:00+02:00
2017-04-02T17:00:00+02:00
Waar:
Informatiecentrum Renkums Beekdal
Informatiecentrum Renkums Beekdal
Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:

NATUURMARKTPLAATS
Bij verschillende kraampjes kunt u zomerbollen kopen, alles leren over kiemplanten, inspiratie opdoen voor uw (moes)tuin en lokale natuurproducten kopen.

ECOLOGIE VOOR JONG EN OUD
Gidsen nemen u graag mee het Renkums Beekdal in en laten zien hoe overal de natuur opbloeit. Alle processen in de natuur hebben met elkaar te maken. Ontdek hoe ecologische processen in het voorjaar verlopen en hoe planten, vogels, insecten en andere dieren er samen een spannend voorjaarsfeest van maken. U kunt ook een kijkje nemen in de moestuin van lunchroom De Beken achter het informatiecentrum.

NAAR BUITEN!
In het informatiecentrum verkopen we een mooie collectie wandelkaarten, wandelroutes, handige natuurgidsen en mooie natuurboeken. Voor kinderen hebben we determinatiekaarten met puzzels en zoektochten te koop. De vrijwilligers van het informatiecentrum kunnen u hier alles over vertellen.

KINDERACTIVITEITEN
Voor kinderen zijn er volop activiteiten die te maken hebben met water. Op de waterspeelplaats kunnen kinderen natuurlijk naar hartenlust
hun eigen ontdekkingen doen. We helpen ze een handje door ze te wijzen op alles wat er in de lente in en om het water gebeurt.

ZELF FRUITBOMEN ENTEN
Wilt u zien hoe fruitbomen worden geënt? Misschien wilt zelf een bijzondere fruitboom in uw tuin? Hebt u voor half maart een eenjarige scheut
geknipt? Dan helpt een pomoloog u deze te enten op een onderstam en zo een persoonlijke fruitboom te maken.

DE TOEGANG IS GRATIS

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.