Lezing: ‘Bos is niet natuur!’

Wanneer:
16 oktober 2019 @ 19:00
2019-10-16T19:00:00+02:00
2019-10-16T19:15:00+02:00
Waar:
Informatiecentrum Renkums Beekdal,
Kosten:
€5,00 voor toegang en koffie/thee. Graag gepast meenemen.
Contact:
Aanmelden bij Wim Braakhekke

Over wat bos is zijn we het snel eens. Maar wat bos voor ons betekent, daarover lopen de meningen uiteen. En over hoe we met ons bos moeten omgaan woedt een heftige discussie. Natuurbeschermers staan lijnrecht tegenover bosbouwers. Burgers keren zich tegen terreinbeheerders. We horen een kakofonie aan argumenten: kaalkap moet verboden worden, ontbossing moet stoppen, er mag geen geld worden verdiend aan natuur, houtoogst moet stoppen, bomen langs wegen moeten gekapt, en ga zo maar door.

Wat is er aan de hand in onze bossen? Zijn al die zorgen terecht, en wat moet een bosbeheerder ermee? De tijd dat beheerorganisaties zelf uitmaakten wat er in hun terreinen gebeurt is voorbij. Beheerders moeten steeds meer rekening houden met de wensen van burgers, naast alle regels die door gemeentelijke, provinciale, landelijke en Europese overheden worden opgelegd. Beheren is kiezen, maar de keuzeruimte voor bosbeheerders wordt steeds verder ingeperkt.
Jan den Ouden (Wageningen Universiteit) bespreekt de keuzes en dilemma’s in het beheer van onze bossen. Het wordt tijd dat we een manier vinden om onze bossen zowel rijk aan planten en dieren als gezond en productief te houden. En ontdekken dat bos niet hetzelfde is als natuur.

Plaats:
Lunchroom ‘De Beken’, Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ Renkum

Datum:
Woensdag 16 oktober 2019
Aanvang: 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur

Kosten:
€5,00 voor toegang en koffie/thee. Graag gepast meenemen.

Aanmelden:
In verband met het aantal plaatsen wordt u verzocht zich aan te melden via: wim.braakhekke@renkumsbeekdal.nl. U ontvangt bericht.

Vriendelijke groeten, Wim Braakhekke (06 3860 6262)

Foto bos: Frederik Vaes

Stichting Renkums Beekdal

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.