Wandeling Eten uit de Natuur bij Staatsbosbeheer

Wanneer:
26 augustus 2016 @ 10:00
2016-08-26T10:00:00+02:00
2016-08-26T10:15:00+02:00
Kosten:
17,50 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar 12,50 euro

In de natuur groeien veel eetbare planten. Maar wat is er dan eetbaar? En waar moet je op letten? Hoe smaakt het dan? Met de Eten uit de Natuur activiteit van Staatsbosbeheer ga je het allemaal meemaken. In samenwerking met het Informatiecentrum Renkumsbeekdal en lunchroom de Beken wordt een wandeling georganiseerd met aansluitend een lunch uit de natuur.
De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op pad door de omgeving van het Renkums beekdal. Onderweg vertelt hij over de planten die er groeien en wat eetbaar is. Eetbaar betekent niet altijd ook smakelijk. Sommige planten kunnen juist functioneren als smaakmaker. De gids laat zien welke planten gebruikt worden in de lunch die aansluitend aan de wandeling geserveerd wordt in lunchroom de Beken. Zo kun je dus meteen proeven wat je onderweg gezien hebt. Vrijwilligers van het informatiecentrum Renkums beekdal maken ter plekke een aantal hapjes van uit het wild geplukte planten die bij de lunch horen.
Als je het goed beschouwt komt alles wat wij eten uit de natuur. Alleen hebben wij dieren en planten gefokt en gekweekt zodat ze veel voeding leveren en smakelijk zijn. Van oorsprong komen ze uit de wilde natuur en zijn de voorouders van onze groenten terug te vinden tijdens een wandeling. Sommige soorten zijn nooit erg geschikt geweest om in grote getale te kweken op akkers. Toch kunnen deze planten heel smakelijk zijn en een fijne aanvulling vormen op een maaltijd. Nu is het niet de bedoeling dat er massaal uit de natuur geplukt gaat worden. Bepaalde soorten zijn beschermd. Je moet goed weten wat je wel en niet mag plukken en wat wel en niet eetbaar is. Dit leer je tijdens de wandeling Eten uit de Natuur.
Tip: Zorg voor stevig schoeisel en kleding passend bij het weer.
Startlocatie: Informatiecentrum Renkums Beekdal
Aanvang: 10 uur
Kosten: 17,50 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar 12,50 euro
Opgave: Verplicht boeken via: www.staatsbosbeheer.nl  

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.