“Bij ons in de boomgaard”

Van 28 september tot het einde van dit jaar is de tentoonstelling “Bij ons in de boomgaard” te zien bij Informatiecentrum van Renkums Beekdal. De foto’s van de tentoonstelling geven een mooie impressie van groei en onderhoud van de Hoogstamboomgaard van Stichting Renkums Beekdal door de seizoenen heen.

Een hoogstamboomgaard is een verschil van dag en nacht met een laagstamboomgaard, waar de hoge productie een veel belangrijkere rol speelt. In een hoogstamboomgaard  is sprake van een biotoop waar zowel flora als fauna van belang zijn. In onze boomgaard zijn ruim 50 verschillende fruitrassen te vinden, waaronder ook vele oude en soms vergeten rassen. De oogst biedt veel  lekker en gezond fruit. Natuurlijk is het pure fruit een lekkernij maar ook verwerkt tot bv sap, jam, taarten enz. enz. is het een grote traktatie. In onze boomgaard is iedereen welkom en veel kinderen spelen er.

In de Hoogstamboomgaard zijn tien enthousiaste vrijwilligers wekelijks actief om de bomen volgens een onderhoudsplan gezond te houden. De vrijwilligers hebben kennis van zaken en houden die up to date. Zo weten zij veel over het snoeien, het binnen de perken houden van ziektes en nog veel meer. Daarnaast werken deze vrijwilliger actief aan de inrichting en het onderhoud van het terrein rondom het Infocentrum.

Bij de tentoonstelling over de boomgaard kunt u de mooie foto’s bewonderen, maar ook mappen bekijken met informatie over verschillende rassen, manieren van bewaren en recepten voor het verwerken van het geoogste fruit.

Reacties

Stichting Renkums Beekdal

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.