De nieuwe Crossbill Natuurgids Veluwe benoemt de wandelroute Renkums Beekdal, poort van de Veluwe tot Veluws mooiste

Vrijdagmiddag 21 april j.l. is in aanwezigheid van een vijftigtal genodigden in het Informatiecentrum Renkums Beekdal de aftrap gegeven voor de wandelroute Renkums Beekdal, poort van de Veluwe.
De wandelroute 18,8 km van monding tot bron door het Renkums Beekdal is een van de mooiste wandelroutes opgenomen in de nieuwste Crossbill Natuurgids De Veluwe. De eerste Nederlandse gids in de reeks van internationale Crossbillgidsen.

Schrijver Dirk Hilbers gaf in het Mussennest uitleg hoe zijn team diepgaand onderzoek doet voor de samenstelling van de gids. Het is nu ook de eerste Crossbill gids met een App die de wandelaar de weg wijst en onderweg attendeert op flora en fauna en meer bezienswaardigheden.
De genodigden gingen met Renkums Beekdal gids Wim Braakhekke en Crossbill gids schrijver Dirk Hilbers op pad voor een klein rondje beekdal. Wim Braakhekke was lovend over de inhoud van de Natuurgids en App en de beschrijving van de beekdalroute. En lovend was Dirk Hilbers over Beekdalvrijwilliger en gidsenpoolcoördinator Wim Braakhekke die in het veld nog meer extra informatie kon toevoegen. De ene gids versterkt dus de andere gids en maakt geen enkele overbodig. En zo hoort t ook.
Mathieu Pinkers gastheer namens Bestuur en vrijwilligers van het Renkums Beekdal en Boudewien en Henk Sikking van Lunchroom De Beken, sponsor van de bijeenkomst, zagen onder de genodigden veel nieuwe gezichten waarvan er veel bij het kopen van een exemplaar van de nieuwe Natuurgids Veluwe in de winkel van het Informatiecentrum zich ook lieten inschrijven als Vrienden van het Renkums Beekdal.
Koop de Veluwegids, download de Veluwe App en ga op pad naar de monding (9,1 km ) of zoek de bron (7,7 km) van de Renkumse Beek en ontdek welke van de beken en sprengen in het Renkums Beekdal zich “de enige echte” Renkumse Beek mag noemen.

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.