Expositie ‘Dieren vertellen een verhaal’

Vanaf half januari is er een nieuwe expositie te zien in het informatiecentrum. Annelien van Daalen toont haar werk in verschillende sfeervolle illustraties en prenten. Daarnaast maakt ze ook ansichtkaarten en prentenboeken, soms van haar eigen verhaal voorzien.
De natuur komt steevast in haar werk terug. Ze tekent graag over de seizoenen. Die typische kenmerken van elk seizoen, zoals kastanjes in de herfst, een zingende merel in het voorjaar. Met aandacht voor sfeer en detail.
In haar illustraties spelen dieren vaak de hoofdrol, om te laten zien hoe prachtig ze zijn. Zo schildert ze dierportretten op houten panelen; dieren zoals je ze ook tegenkomt in het Beekdal.
Ook tekent ze dieren terwijl ze menselijke dingen doen en tegelijk dier blijven. Zo’n illustratie vertelt dan een piepklein verhaaltje. Ze tekent en schrijft over wat ze om zich heen ziet, meemaakt en hoort. Soms is zo’n klein verhaaltje het begin van een prentenboek.
Daarbij is vooraf niet altijd meteen duidelijk welke kant het verhaal opgaat, of hoe een illustratie precies moet worden. Ze maakt heel veel schetsen, probeert composities uit en verdiept zich in het dier waar ze over tekent. Of ze hoort of ziet iets wat verder van pas komt en zo groeit het geleidelijk tot een boek.
In het Informatiecentrum zijn ansichtkaarten en prentenboeken van haar hand verkrijgbaar.

Annelien heeft tijdens de officiële opening voorgelezen uit haar prentenboek “Eekhoorn houdt geen winterslaap”. Vervolgens heeft ze voor de liefhebbers boeken gesigneerd.
Vanwege het succes hebben zal Annelien nog een voorleesmoment houden in het Informatiecentrum op zaterdag 7 maart a.s. om 14.00 uur.
U en vooral jonge kinderen zijn dan van harte welkom.

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.