Foto-expositie in het bezoekerscentrum Renkums Beekdal

Vanaf begin juli tot half september is er weer een nieuwe tentoonstelling in het Bezoekerscentrum. Deze keer ziet u werk van fotograaf Jan Huijs, die zelf in het Renkums Beekdal woont.

Voor de vaste bezoekers van SRB Bezoekerscentrum is Jan Huijs geen onbekende. In 2017 heeft hij met “Beekdalbeestjes” foto’s getoond, waar de bezoekers zeer gecharmeerd van waren. Samen met de tentoonstellingscommissie heeft hij een prachtige selectie uitgezocht met de titel:“ In de ban van de bomen van het Beekdal”.

Jan Huijs kwam na een periode in Afrika in 1990 toevallig in het Renkums Beekdal terecht en is er nooit meer weggegaan. Nog steeds komt hij beroepsmatig veel in Afrika op de meest uiteenlopende, en vooral ook fascinerende plaatsen. Fotografie heeft in zijn werk steeds een belangrijke rol gespeeld. Zowel bij de documentatie van zijn activiteiten, maar ook voor het vastleggen van de schoonheid die elk volk, land en streek te bieden heeft. Na 30 jaar dat hij hier woont blijft het Beekdal boeien; elk seizoen heeft zijn eigen schoonheid met de bomen als beeldbepalend element in het landschap. Jan raakte in de ban van de boom. Bezoekers kunnen meegenieten van wat Jan met zijn camera heeft vastgelegd.

De officiële opening zal zijn op zaterdag 11 juli. Plaats: Bezoekerscentrum Renkums Beekdal. Adres:  Nieuwe Keijenbergseweg 170,6871VZ Renkum. Toegang is gratis.

Reacties

Stichting Renkums Beekdal

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.