Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2016

En de winnaar is….!? Dertien keer tien genodigden met passie voor ruimtelijke kwaliteit in even zoveel gebieden zijn op 21 april aanwezig tijdens de manifestatie “Gebieden met Passie” waar voor de zesde keer de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit wordt uitgereikt. Deze keer door gedeputeerde Josan Meijers. Dertien gebieden met passie waaronder ons Renkums Beekdal zijn genomineerd uit oorspronkelijk 56 aangemelde gebieden! Hier zijn inderdaad de top tien gebieden van Gelderland aanwezig. De zaal en velen daarbuiten wachten met toenemende spanning op de resultaten van de Publieksprijs waarvoor ruim tienduizend personen online hun stem hebben uitgebracht. Ook is er de Vakprijs uitgebracht door een deskundige Jury on der leiding van Jan Terlouw. Beide prijzen zijn 10.000 euro waard!
En de winnaar is…… !? De Publieksprijs wordt gewonnen door het stadje Bredevoort in de gemeente Aalten, zij kregen de meeste stemmen via de website. Renkums Beekdal feliciteert Bredevoort van harte! Renkums Beekdal bedankt ook al onze stemmers die met hun stemmen het Renkums Beekdal opstuwden to bij de top drie! Voorwaar meer dan een pluim van velen op de inzet van tientallen vrijwilligers en initiatiefnemers voor de ruimtelijke kwaliteit van het Renkums Beekdal.
ijsselsteinVoor de vakprijs wist Jan Terlouw met verve de keuze van de jury te verwoorden. Het zijn niet gebieden die passie hebben maar de mensen die er persoonlijk of professioneel bij betrokken zijn! En dan gaat het vaak om personen die zich vrijwillig voor een gebied inzetten. De prijs van de jury die naast Jan Terlouw bestond uit Saskia Bak, Marc Nolden, Rudy Brons en Christel Steentjes wordt toegekend aan IJsselstein in de gemeente Hattem. Van harte Gefeliciteerd! Ook omdat met deze keuze het initiatief van een enkele pesoon om zich met passie in te zetten voor de kwaliteit van een gebied boven alle andere wordt beloond. De ultieme vrijwilligers beloond is een eerbetoon aan alle vrijwilligers, ook die van ons Renkums Beekdal!

Op de manifestatie “Gebieden met passie” is ook het digitale platform www.maakgelderlandmooier.gelderland.nl gepresenteerd. Deze wordt de komende tijd gevuld met inspirerende bouwstenen en voorbeelden van mooie projecten. Ga naar het platform en laat u inspireren voor een nog beter Renkums Beekdal!

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.