‘Jurriusbank’ overgedragen aan Stichting Renkums Beekdal

Van links naar rechts: Max Smit (secretaris Vijf Dorpen), Tom van Es (bestuurslid Vijf Dorpen), Flip Witte (voorzitter Vijf Dorpen), Mathieu Pinkers (voorzitter Renkums Beekdal), Theo Jurrius (eigenaar Onthout), Henk de Leeuw (vrijwilliger Renkums Beekdal), Gerard op ’t Hof (bedrijfsleider Roseboom Ede)

Afgelopen woensdag vond de officiële overdracht plaats aan Stichting Renkums Beekdal van de door Vereniging Vijf Dorpen in het Groen en Aannemersbedrijf Roseboom gesponsorde ‘Jurriusbank’.

De fraaie zitbank is geplaatst bij vrijwilligersgebouw ‘Het Mussennest’ achter Infomatiecentrum Renkums Beekdal aan de Nieuwe Keijenbergseweg 170 in Renkum. De bank is een ontwerp van -en geproduceerd door- Theo Jurrius van de firma Onthout uit Wolfheze.

Vijf Dorpen in het Groen heeft ook aan andere dorpen in de gemeente Renkum reeds een ‘Jurriusbank’ geschonken. Voor het dorp Renkum koos het bestuur van de vereniging het Renkums Beekdal uit als locatie voor zo’n bank. Aannemersbedrijf Roseboom uit Ede sloot zich vervolgens graag bij het initiatief van Vijf Dorpen aan, waardoor op de zo unieke plek in het beekdal een extra lange bank gerealiseerd kon worden.

Flip Witte (namens Vijf Dorpen in het Groen) en Gerard op ‘t Hof (namens Roseboom Ede) boden de bank aan aan Mathieu Pinkers, de voorzitter van Stichting Renkums Beekdal. Deze droeg de bank vervolgens over aan Henk de Leeuw, een van de vele voor de stichting actieve vrijwilligers bij wie de bank in goede handen is!

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.