Klei voor kleuters genomineerd voor de GDO-innovatieprijs

Het project ‘Klei voor kleuters’ was genomineerd voor de GDO innovatieprijs. Helaas heeft het project op 19 november de innovatieprijs niet gewonnen, maar er waren wel lovende woorden van de jury:

‘Creatief is de verbinding met de lokale omgeving, landschapshistorie en cultuur, met als doelgroep het jonge kind. Wederom een kracht van het NDE centrum, dat met dit project door het samen bouwen aan een landschap in de klas ook verbindend werkt.’

In ‘Klei voor kleuters’ maken de kleuters kennis het landschap langs de Rijn en hoe klei en zand door de rivier zijn aangevoerd. Maar wanneer is iets nou zand en wanneer is het klei? Dat onderzoeken ze met onze leskoffer. Als afronding maken ze met de hele klas een landschap van klei onder leiding van beeldend docent Dorien van den Tol.

Klei voor kleuters is een samenwerking van Natuureducatie van Renkums Beekdal met Beeldende vorming. Leerkrachten zeggen erover dat ze niet wisten dat je met kleuters op deze manier kunt onderzoeken. Ook dat het mooi is om te zien hoe enthousiast kleuters samenwerken bij het maken van het landschap.

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.