Nacht van de nacht in het Renkums Beekdal

Sagen en Legenden tocht tijdens de Nacht van de Nacht

In de Nacht van de Nacht op 24 oktober staat het Renkums Beekdal in het teken van beleven van het donker. In het donker is alles spannender en neem je de omgeving op een andere manier waar. Tijdens de sagen en legenden wandeling van Staatsbosbeheer wandelen we in het donker door het bos en de weilanden in het Renkums beekdal. Op markante plekken wordt stilgehouden voor een verhaal. Start is om 20.00 u bij het Informatiecentrum Renkums Beekdal, aan de Nieuwe Keijenbergseweg 170 in Renkum.

De verhalen gaan over het ontstaan van de omgeving of de verschijnselen uit de natuur, andere gaan over spoken of oude rituelen. De gids neemt je mee en laat je griezelen en verwonderen. Je gaat al je zintuigen gebruiken; wat ruik je?, wat hoor je of… wat voel je? Is het eigenlijk wel zo donker? De wandeling duurt van 20.00 tot ongeveer 21.30. Na afloop is er een drankje bij het informatiecentrum.

Deelname is 10,00 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar 8,00 euro. Boeken kan via www.staatsbosbeheer.nl

Zorg voor stevig schoeisel en kleding passend bij het weer.

Nacht van de Nacht
De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 11e keer georganiseerd op zaterdag 24 oktober 2015. Tijdens de nacht van de nacht wordt stilgestaan bij lichtvervuiling en beleving van het donker. Er zijn tal van activiteiten rond dit thema georganiseerd door verschillende organisaties in het hele land. Zie ook www.nachtvandenacht.nl en www.staatsbosbeheer.nl

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.