Op zoek naar sporen van het wild in Renkum

Staatsbosbeheer organiseert excursies met het thema wildsporen in het gebied de Buunderkamp. U wordt in het hotel de Buunderkamp ontvangen met een kopje koffie en een korte presentatie waarna de gids van Staatsbosbeheer u mee op pad neemt tot het donker wordt. Op 3 en 17 augustus start de excursie om 18.00. Op 16 Augustus is er een speciale middagexcursie voor jongere kinderen met hun begeleiders. Deze start om 14.00. De prijs is 12,50 voor volwassenen en kinderen 10,00. Opgeven via www.staatsbosbeheer.nl/sporenbuunderkamp.

Ga mee op stap met de gids van Staatsbosbeheer, op zoek naar sporen van het wild. De gids verteld over de edelherten die zich in de Buunderkamp momenteel vestigen. Herten en reeën laten in sporen na om bijvoorbeeld hun territorium af te bakenen. Heb je wel eens van een zoel gehoord? Ook andere sporen gaan we bekijken, zoals vraatsporen, prenten en keutels. Er zijn allerlei dieren die we via hun sporen kunnen waarnemen. Het mooiste is natuurlijk wanneer we ook een glimp op kunnen vangen van de dieren zelf. Om zo min mogelijk op te vallen dragen we donkere kleding en vooral geen parfum!

Op vrijdag 16 augustus is er een speciale middagexcursie voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Geef je op samen met een begeleider van boven de 18. We gaan onderzoeken wat sporen zijn en wat je er van te weten kunt komen. Vindt jij dieren in het wild ook zo interessant? Ga dan in de vakantie mee met deze excursie! Boek de excursie via www.staatsbosbeheer.nl/sporenbuunderkamp.

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.