Vernieuwde waterspeelplaats geopend

Op zaterdag 6 juni hebben Burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Remi Bakker de vernieuwde waterspeelplaats bij het Bezoekerscentrum Renkums Beekdal geopend. Na de opening konden alle kinderen, klein en groot, mobiel en minder mobiel samen aan het spelen. De waterspeelplaats is groter en tegelijk rolstoelvriendelijk gemaakt.

De Stichting Renkums Beekdal vindt het belangrijk dat verschillende leeftijdsgroepen en minder mobiele kinderen met elkaar kunnen spelen op de waterspeelplaats.  Daarom is de waterspeelplaats uitgebreid met watertafels op verschillende hoogten. Kinderen in een rolstoel kunnen onder de hoogste tafel rijden om met het water te spelen. Heel jonge kinderen kunnen bij de lagere tafels met water spetteren. De al bestaande goten blijven gehandhaafd en er is een tweede pomp met een beekloopje vanaf de helling. Hiermee zijn de speelmogelijkheden en de oppervlakte van de waterspeelplaats flink vergroot.

Dankzij financiële bijdragen van de gemeente Renkum, het Waterschap Vallei en Veluwe, de Gelderse Pauwenveer, Lionsclub Renkum Airborne en het  Steunfonds Kruiswerk Renkum hebben we dit ambitieuze plan kunnen realiseren.

Video van de opening van de waterspeelplaats

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.