Paddenstoelententoonstelling

Vanaf zaterdag 26 september aanstaande tot en met eind december 2020 is er weer een nieuwe natuurtentoonstelling in het bezoekerscentrum SRB te zien.

Thema is dit keer: “Paddenstoelen”.

De officiële opening van de tentoonstelling is op zaterdag de 26e om 13.30 uur gepland. Dit jaar is 26 september namelijk “de Europese dag van de Paddenstoel “. Op deze dag wordt jaarlijks de eetbare paddenstoel van het jaar bekend gemaakt.

In het Renkums Beekdal zijn jaarlijks honderden soorten paddenstoelen te vinden, soms kleurrijk soms heel onopvallend, soms zeer groot soms ook uiterst klein. Zonder een geoefend gids zult u veel van deze schoonheden niet ontdekken. De paddenstoel spreekt van oudsher erg tot de verbeelding en kan van jong tot oud enorm boeien.

Meestal vraagt de tentoonstellingscommissie hulp bij het tot stand brengen van de natuurtentoonstellingen van deskundigen op dit gebied. Bij deze expositie hebben de KNNV en de Mycologische vereniging Wageningen met ons meegedacht en gezorgd voor informatie, foto’s en materiaal.
Zo zult u antwoord krijgen op vragen als:

    • Wat is een paddenstoel?
    • Wat is de bouw van een paddenstoel?
    • Welke paddenstoel is dat?
    • Wat doet een paddenstoel?
    • Wat zijn dat voor kringen in het bos?

Bezoekers van ons Bezoekerscentrum kunnen dus weer volop leren en genieten van deze mooie tentoonstelling.
Verder zal Erik Minke van de KNNV een aantal veldwandelingen leiden. Dit zal in kleine groepjes gebeuren i.v.m. Corona richtlijnen.

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.