Renkums beekdal genomineerd als ‘gebied met passie’ voor Gelderse prijs

Het college van Gedeputeerde Staten heeft dertien ‘gebieden met passie’ genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2016. Gedeputeerde Josan Meijers zal de prijswinnaars van de vakprijs en de publieksprijs op 21 april bekend maken tijdens de manifestatie Ruimtelijke Kwaliteit.

Op de oproep aan gemeenten, waterschappen en maatschappelijke organisaties op het terrein van natuur, landschap en landbouw en architectuur om een gebied met passie in te sturen, kwamen 56 inzendingen. Daaruit is een shortlist met 13 gebieden geselecteerd. Het gebied Renkums Beekdal is één van deze gebieden en maakt dus kans op de Gelderse Prijs.

De vakjury staat onder voorzitterschap van Jan Terlouw en bestaat verder uit Christel Steentjes (adviseur omgevingskwaliteit Gelders Genootschap), Marc Nolden (landschapsarchitect FREELANdSCHAP), Rudy Brons (landschapsarchitect Brons + Partners) en Saskia Bak (directeur Museum Arnhem). Vanaf half december kunnen Gelderlanders hun stem op één van de dertien genomineerden uitbrengen via internet. We hopen dat alle betrokkenen bij het Renkums Beekdal en iedereen (ver) daarbuiten vanaf medio december zijn/haar stem uitbrengt op het Renkums Beekdal.

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.