Renovatie vlonderpad Renkums Beekdal

Op maandag 8 februari start Staatsbosbeheer met de renovatie van het vlonderpad in het Renkums Beekdal. Het huidige constructie is na 10 jaar aan vervanging toe. Volgens planning is iedereen na 5 maart weer welkom om het vlonderpad te bewandelen en te genieten van het prachtige beekdal.

Alweer tien jaar geleden werd het huidige vlonderpad geplaatst, daarvoor was het een smal schelpenpaadje. De stroming van het grondwater door het beekdal werd  door dit pad beperkt. Om dit te verbeteren en om de oversteek te behouden werd een vlonderpad aangelegd.

De vochtige omstandigheden in het beekdal hebben veel invloed op het hout van het pad. Tijdens de jaarlijkse inspectie constateerde Staatsbosbeheer dan ook dat er veel planken aan vervanging toe zijn. Om meer inzicht te krijgen in de conditie van het volledige vlonderpad is er ook een inspectie uitgevoerd door Hooijer Renkum. De gezamenlijke conclusie was dat het vlonderpad toe was aan vervanging.

Planning

Maandag 8 februari starten de werkzaamheden en die duren waarschijnlijk een maand. Tijdens de werkzaamheden wordt het vlonderpad tijdelijk met hekken afgezet voor de veiligheid van de mensen die er werken maar ook die van wandelaar. Op de hekken hangen posters met uitleg over een alternatieve wandelroute.

Samen met Hooijer Renkum en Binnenwerk wordt de renovatie uitgevoerd.

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.