Stemoproep Gelderse publieksprijs ruimtelijke kwaliteit

stemoproepHet Renkums Beekdal is een van de genomineerden voor de eindstrijd om de titel de Gelderse Prijs voor ruimtelijke kwaliteit. Het gaat bij deze prijs om gebieden met passie. En omdat ons beekdal zo’n gebied is heeft de gemeente Renkum het Renkums Beekdal voorgedragen. Uit maar liefst 56 voordrachten werden 13 gebieden genomineerd.

Om mee te dingen naar de publieksprijs zijn wij afhankelijk van uw stem.
Wilt u stemmen op het Renkums Beekdal? Dat kan via de website: http://maakgelderlandmooier.gelderland.nl/.
Klik hier om direct naar de pagina van het Renkums Beekdal te gaan: http://bit.ly/1KN0IeU.

Stemmen doet u na het aanmelden met uw e-mailadres via de menubalk (Stem)  bovenaan de pagina. Tot en met 10 april (24.00 uur) 2016 kunt u nog uw stem uitbrengen.
Op 21 april volgt de ontknoping en worden de winnaars tijdens een manifestatie bekend gemaakt.

Stem en maak zelf kans op een prijs 
Als u een stem uitbrengt, maakt u kans op een van de dertien boeken ‘GPRK 2016’ die worden verloot door provincie Gelderland. Als u daar nog een originele en treffende  motivatie aan toevoegt, maakt u bovendien kans op vier toegangskaarten voor Park de Hoge Veluwe.

Als we de publieksprijs winnen..

Kinderen hebben de waterspeelplaats bij het Informatiecentrum Renkums Beekdal al volop ontdekt. Water trekt en dat kun je ook zien. Wandel of fiets langs onze waterspeelplaats en je ziet kinderen spelen en genieten.

Kabouters en waterpret
Wat is er sprankelender dan lachende en spelende kinderen in een mooi stukje natuur? Het plezier spettert eraf. En dat is ook precies wat we willen bieden met de waterspeelplaats. Kinderen kunnen zelf schoon beekwater oppompen en met zand en grind spelen. Hele waterlopen worden er nagebouwd. Ziet u ook een kaboutermutsje rondrennen? Dat klopt. De waterspeelplaats is ook het begin van het populaire kabouterpad.

Opa’s en oma’s, vaders en moeders
Hebt u al eens met uw (klein)kind het kabouterpad gelopen en de seizoensopdrachten gemaakt? Dan hebt u gemerkt hoe dol de kinderen zijn op de waterspeelplaats. We vinden het belangrijk dat juist kinderen de natuur leren waarderen. Daarom willen we de waterspeelplaats graag uitbreiden. De prijs van €10.000 willen we hier volledig aan besteden.

Kabouterhuis en samen delen
Een van de dingen die we willen realiseren is het bouwen van een kabouterhuis waar kinderen hun natuurverhalen en natuurtekeningen kunnen delen. Ons doel is allereerst het plezier van de kinderen te vergroten maar ook om hun natuurervaringen te laten delen. Zo leren kinderen van jongs af aan dat het Renkums Beekdal van ons allemaal is en dat we er zuinig mee om moeten gaan.

Handen uit de mouwen
De kracht van het Renkums Beekdal is het enthousiasme van de vrijwilligers. Winnen we de prijs dan gaan vrijwilligers aan het werk aan de waterspeelplaats. Het geld wordt niet besteed aan papieren plannen. Professionals en vrijwilligers gaan meteen aan de slag met een duurzame waterspeelplaats waar de jeugd nu en in de toekomst leert waarderen hoe belangrijk schoon water is. Steunt u ons?

Nog meer stemmen..
Help je ook anderen te stimuleren om hun stem op Renkums Beekdal uit te brengen? Hoe meer stemmen, hoe beter! Stemmen kan trouwens nog tot 10 april. Hoe?
– Like of deel het bericht op bijvoorbeeld de Facebookpagina van de gemeente, www.facebook.com/gemeenterenkum
– Twitter over de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit via  #Gelderseprijs of retweet berichten van bijvoorbeeld Stichting Renkums Beekdal, Renkum Leeft of anderen enthousiaste partijen
– Stuur een mail naar je contacten met de website waar je kunt stemmen, http://maakgelderlandmooier.gelderland.nl of de verkorte URL meteen naar de plek waar je op Renkums Beekdal kunt stemmen http://bit.ly/1KN0IeU . Je kan hiervoor bijvoorbeeld een deel van deze tekst gebruiken of die op onze website.

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.