Uitbreiding waterspeelplaats Renkums Beekdal gestart

Wethouder Joa Maouche heeft op maandag 25 mei het officiële startsein gegeven voor de uitbreiding van de waterspeelplaats. De waterspeelplaats wordt niet alleen veel groter, maar ook rolstoelvriendelijk. De werkzaamheden nemen twee weken in beslag en zijn naar verwachting op 6 juni gereed.

We vinden het belangrijk dat verschillende leeftijdsgroepen en ook minder mobiele kinderen samen kunnen spelen in de waterspeelplaats. Daarom wordt de waterspeelplaats uitgebreid met watertafels. Hieraan kunnen kinderen in een rolstoel het water beleven en ermee spelen. De watertafels zijn ook geschikt voor jonge kinderen. Het grind rondom de huidige watergoten wordt vervangen door speelzand voor meer speelplezier. In de helling komt een beekloopje. De speelmogelijkheden en de oppervlakte van de waterspeelplaats worden hiermee flink vergroot. Dankzij financiële bijdragen van de gemeente, het Waterschap Vallei en Veluwe, de Gelderse Pauwenveer, Lionsclub Renkum Airborne en het Steunfonds Kruiswerk Renkum kunnen we dit ambitieuze plan realiseren.

De Stichting Renkums Beekdal verzorgt informatie, educatie en participatie met betrekking tot natuur, landschap en cultuurhistorie van het Renkums Beekdal. Door initiatieven zoals de aanpassing van de waterspeelplaats en de aanleg van een rolstoelroute rond de Papierweide kunnen ook mensen met een beperkte mobiliteit genieten van natuur, landschap en cultuurhistorie in het Renkums Beekdal. Bovendien draagt de stichting op deze manier bij in de zorg voor hun sociaal, psychisch en lichamelijk welbevinden.

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.