Workshops van Scent & Spice

Workshop: maak je eigen natuurlijke deodorant

In de workshop van Scent & Spice leer je drie manieren (deostick, verstuiver en roller) om een natuurlijke deodorant te maken die wél werkt! We gaan aan de slag met kruiden en pure, natuurlijke producten in samenstellingen die niet schadelijk zijn voor je huid en je gezondheid.
Waar: het Mussennest achter het informatiecentrum Renkums Beekdal
Wanneer: Maandag 20 februari 2017 (19:30 – 22:30)
Meer informatie: www.scentandspice.nl/shop/ of 06-
55977642

Wat ga je doen?

  • Komt dit dilemma je bekend voor? Je wilt eigenlijk geen deodorant met aluminium en parabenen gebruiken omdat er onduidelijkheid is over de gezondheidsrisico’s op lange termijn, maar je wilt ook niet het idee hebben dat iedereen van ver je zweet kan ruiken. Natuurlijk leven heeft zijn grenzen!
  • Misschien heb je zelfs al geprobeerd om je eigen natuurlijke deodorant te maken, maar heeft het niet het resultaat opgeleverd dat je gehoopt had. Of erger, zorgde het voor ontstoken oksels.
  • In deze workshop leer je drie manieren om een natuurlijke deodorant te maken die wél werkt!
  • De workshop begint met uitleg over waarom commerciële deodorants zo onder vuur liggen en welke stoffen je liefst wilt vermijden. Je leert de basisprincipes van het maken van natuurlijke deodorant en krijgt informatie over kruiden en andere grondstoffen die je als alternatief kunt gebruiken, omdat ze een zweetremmende, geurverdrijvende, ontsmettende of verzachtende werking hebben op de huid. Je leert hoe je drie verschillende soorten deodorant kunt maken, namelijk een deostick, een deospray en een deoroller. Iedereen heeft immers een favoriete manier van deodorant aanbrengen. Ten slotte ga je zelf aan de slag met kruiden, oliën, bloesemwaters, poeders, klei, vitaminen en etherische oliën. Je maakt stap voor stap twee van de drie deodorantrecepten. Aan het eind van de workshop ga je naar huis met een hele hoop kennis en twee natuurlijke en onschadelijke deodorants. Enjoy!

De prijs is inclusief zelfgemaakte kruidenthee, koffie en gebak, materiaal en ingrediënten, twee soorten deodorant en een uitgebreide handleiding met uitleg en recepten.

Deze workshop is ook privé voor een groep te boeken.

Kruidenworkshops

kruidenworkshops
20/02/2017: Natuurlijke deodorant
13/03/2017: Zomerse likeur en kruidenbitter
10/04/2017: Zonnebrandcrème en anti-jeukzalf
08/05/2017: Dagcrème en gezichtsserum
Waar: het Mussennest achter het informatiecentrum Renkums Beekdal
Tijdstip: Tussen 19:00 en 22:30, afhankelijk van de workshop

Ik ben Nele Odeur en Scent & Spice is mijn alterego. Als etnobotanica heb ik wetenschappelijke
kennis over het gebruik van kruiden, als kruidenkundige weet ik hoe je die kennis in het dagelijks leven kunt toepassen, en als verhalenverteller kan ik je daar alles op een boeiende manier over
vertellen.

Reacties

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.