Zaterdag 30 mei officiële opening

Openingsactiviteiten op 30 mei 2015

Op 30 mei aanstaande organiseert Stichting Renkums Beekdal de officiële opening van het nieuwe Informatiecentrum Renkums Beekdal en het nieuwe gebouw voor alle vrijwilligersgroepen.

In juli 2014 is onze stichting voor informatie, educatie en participatie opgericht. Terwijl hierna onze activiteiten gewoon doorgang vonden is in deze periode hard gewerkt aan de verbouwing van de werkschuur en de kapschuur tot respectievelijk informatiecentrum en vrijwilligersgebouw. Het ontwerp van de gebouwen is van Facet Architecten en Adviseurs uit Terborg. Bouw en verbouw zijn uitgevoerd door Prefit Plus, bouw en installatiebedrijf uit Heteren. Afgelopen winter en dit voorjaar zijn beide gebouwen ingericht. En zo is het informatiecentrum inmiddels door Buro Natuurlijk in Vormgeving uit Wageningen voorzien van een eigentijdse inrichting en een interactieve expositie.

De diverse vrijwilligersgroepen, die in het gebied actief zijn, hebben nu de beschikking over voldoende werk-, opslag- en vergaderruimte.

Ook het erf heeft een prachtige facelift ondergaan. Tussen beide gebouwen wordt het hoogteverschil overbrugd door een tribune-achtige opstelling, ontworpen door Jan van IJzendoorn, kunstenaar uit Oosterbeek. Het erfontwerp is verzorgd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Onze mooie hoogstamboomgaard wordt in de loop van dit jaar nog verder uitgebreid.

Op zaterdag 30 mei aanstaande worden de nieuwe gebouwen geopend. Maar dat is niet het enige dat we vieren. Ook het nieuwe klompenpad dat loopt door het Renkums Beekdal, het Hartensepad, wordt deze dag geopend.
En tenslotte is er dan nog de spectaculaire opening van het Kabouterpad.

Voor de opening, ’s ochtends om 11:00 uur, van onze nieuwe gebouwen hebben wij Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk bereid gevonden om deze te verrichten samen met Arjan Snel, provinciehoofd Gelderland van Staatsbosbeheer.

Het Hartensepad zal vervolgens om 11:30 uur geopend worden door wethouder Wendy Ruwhof van Renkum en Arjan Vriend, directeur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Aansluitend verzorgt Circus Klomp om 12:00 uur een spectaculaire voorstelling. Het ochtendprogramma wordt omstreeks 12:30 uur besloten met het wandelen van een deel van het Hartensepad. Vanzelfsprekend zal het kabouterpad ’s middags om 14:00 uur geopend worden door alle kinderen die van kabouters houden. Met die opening komt er een eind aan de reeds eerder dit jaar in het hoge noorden gestarte kabouterexpeditie. ’s Middags houden we van 14:00 uur tot 16:00 uur open huis en vinden activiteiten voor jong en oud plaats, zoals: clowntje Teuntje met mooie ballonnen, schminken, sjokoberry, knutselhoek, bootjes bouwen. In het bos is een fotostudio waar je in een kaboutersetting op de foto kunt en ook kabouter Johan is in het bos om een mooi verhaal te vertellen. De verschillende werkgroepen gaan zich ook presenteren rondom het centrum. Het NME verzorgt activiteiten voor de oudere jeugd, zoals proefjes met water en het bekijken van waterbeestjes. De Hoogstamgroep zal iets gaan doen met appels en bijen.

Wij nodigen vertegenwoordigers van de pers van harte uit om de officiële openingsactiviteiten bij te wonen. Het nieuwe informatiecentrum is op 30 mei vanaf 10:30 uur voor inloop geopend.

Expeditie puntmuts

kabouterpad kinderactiviteitHebben jullie het al gehoord?
Honderden kabouters zijn vorige maand vanuit IJsland op expeditie naar Nederland vertrokken. In mei zullen deze kabouters arriveren in de bossen rondom het informatiecentrum Renkums Beekdal.
Het wordt een barre en spannende expeditie en er wordt veel van de kabouters gevraagd. Gelukkig krijgen ze hulp van veel trekvogels en andere dieren.
Omdat ze in onze mooie bossen in het beekdal komen wonen, willen we graag op zaterdag 30 mei een groot feest geven tijdens de officiële opening van het informatiecentrum, om al deze kabouters welkom te heten. Alle kinderen uit de buurt zijn uitgenodigd. Vanaf deze datum bestaat er de mogelijkheid om in het informatiecentrum tijdens onze openingstijden voor een klein bedrag spullen te huren om een hele leuke, spannende kabouterwandeling te beleven.

Reacties

Stichting Renkums Beekdal

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.