Agenda

feb
20
do
Dialoogavond ‘Toekomst van het Renkums Beekdal’ @ Informatiecentrum Renkums Beekdal / Boscafé De Beken
feb 20 @ 17:00 – 21:00
Dialoogavond ‘Toekomst van het Renkums Beekdal’ @ Informatiecentrum Renkums Beekdal / Boscafé De Beken

Wilt u meepraten over de toekomst van het Renkums Beekdal? Kom dan naar de Dialoogavond op 20 februari, georganiseerd door de Stichting Renkums Beekdal, in samenwerking met de Provincie Gelderland, de Gemeente Wageningen en de Gemeente Renkum.

  • De Provincie Gelderland presenteert mogelijkheden voor een ecologische verbinding tussen het Renkums Beekdal en de uiterwaarden van de Nederrijn, onder de provinciale weg tussen Wageningen en Renkum.
  • De gemeente Wageningen werkt aan een ‘omgevingsvisie’ en zoekt ruimte voor windmolens en zonnevelden. Een flink deel van het Renkums Beekdal ligt in de gemeente Wageningen: de uiterwaarden tussen Parenco en Lexkesveer, het gebied rond Oranje Nassau’s Oord en de bossen tussen de Wageningse Berg en de Oostereng. Wat zijn de mogelijkheden in dit gebied?
  • De gemeente Renkum bereidt zich ook voor op de energietransitie. Wat betekent dat voor de Renkumse Beekdalen en de uiterwaarden tussen Heveadorp en Parenco?

Op de Dialoogavond hoort u meer over deze ontwikkelingen. U kunt aan ‘ontwerptafels’ meepraten over wat u belangrijk vindt voor de toekomst van een blijvend waardevol Renkums Beekdal.

Datum: 20 Februari, 17:00 – 21:00 uur. Inloop vanaf 16:45 uur.
Plaats:  Informatiecentrum Renkums Beekdal / Boscafé De Beken.

U kunt zich aanmelden via aanmelden@renkumsbeekdal.nl. Plaatsing in volgorde van aanmelding.

feb
26
wo
Voorstelling poppentheater Popsop @ Informatiecentrum Renkums Beekdal
feb 26 @ 13:45 – 14:15
Voorstelling poppentheater Popsop @ Informatiecentrum Renkums Beekdal

Poppentheater Popsop presenteert op 26 februari een poppenvoorstelling met als titel: ‘Kabouter Jacob helpt de dieren’.

Er worden twee avonturen verteld, waarbij Kabouter Jacob dieren in nood helpt. De verhalen spelen zich af op mooi, sfeervol aangeklede tafels.
De voorstelling is een vorm van ‘Tafeltheater’. De verhalen met Jacob de kabouter worden op de mooi aangeklede tafels gespeeld, terwijl iemand de verhalen voorleest. De verhalen spelen zich af in het Beekdal. Het eerste verhaal gaat over een merel die gewond is geraakt en naar het dierenziekenhuis moet worden gebracht. Jacob moet opschieten want de poes ligt op de loer. Het tweede verhaal gaat over een pas geboren reekalfje dat helemaal alleen is. Kan Jacob het diertje redden?

Heb je na de verhalen zin om te knutselen? Dan kun je meedoen met het maken van uilenmaskers en betaal je in totaal 6 €.
Geschikt voor kinderen van 3-8 jaar.

Locatie: Informatiecentrum Renkums Beekdal. Nieuwe Keijenbergseweg 170. Renkum
Aanvang: 13.45 – 14.15 uur
Kosten: 4 €; kinderen die ook meedoen aan de kinderactiviteit betalen 6 € voor beide activiteiten samen. Gelrepas 50 % korting
Opgave: via aanmelden@renkumsbeekdal.nl onder vermelding van het aantal kinderen.

Reacties

Kinderactiviteit: Uilenmasker maken
feb 26 @ 14:30 – 16:00

Wist je dat in het Renkums Beekdal ook uilen wonen? De bosuil bijvoorbeeld. In het infocentrum hangen nu mooie tekeningen van dieren, onder andere van de uil.

Vandaag maken we een uilenmasker, die je ook nog echt kunt dragen en natuurlijk mee naar huis mag nemen. Dat wordt dus knippen en plakken. We hebben veel gekleurd papier, maar je kunt je masker natuurlijk ook nog beschilderen.
Al het benodigde materiaal is aanwezig.
Locatie: Informatiecentrum Renkums Beekdal
Aanvang: 14:30 uur; duur: tot 16:00 uur
Kosten: € 4,- per kind; incl. materiaal en en 1 consumptie; 50 % korting met de Gelrepas
Opgave: geen opgave nodig (alleen bij groepen mailen naar info@renkumsbeekdal.nl)