Agenda

jan
22
wo
kinderactiviteit: Voeding voor de vogels maken @ Informatiecentrum Renkums Beekdal
jan 22 @ 14:30 – 16:00

Woensdag  15 en woensdag 22 januari is iedereen van harte welkom om zich in te zetten voor onze vogels. We gaan voederstokken maken en voederkettingen rijgen van pinda’s, brood, appels en wortels. Ook maken we een alternatieve vetbol van een bekertje of bloempotje en een stuk touw. Als je zelf nog een bloempotje hebt, neem die dan mee. Alles wat je maakt vandaag, mag je meenemen naar huis en je zult zien dat de vogels er heel blij mee zullen zijn.
Aanvang: 14:30 uur; duur: tot 16:00 uur
Kosten: € 4,- per kind; incl. materiaal en 1 consumptie; 50% korting met de Gelrepas
Opgave: geen opgave nodig (alleen bij groepen graag een week voor aanvang  mailen naar info@renkumsbeekdal.nl)

feb
19
wo
Lezing ‘Terugkeer van de wolf in Nederland’ @ Lunchroom ‘De Beken’
feb 19 @ 19:30
Lezing 'Terugkeer van de wolf in Nederland' @ Lunchroom ‘De Beken’

Spreker: Glenn Lelieveld (Zoogdiervereniging)

De wolf is terug in Nederland! Op de Veluwe nota bene. Er is al een wolf gefilmd in het centrum van Bennekom. Wie weet wandelt morgen een wolf door Wolfheze of Renkum. Ons Renkums Beekdal zal hij vast niet vermijden, want we hebben er een ecologische snelweg van gemaakt tussen Veluwe en rivierengebied. Dit roept allerlei vragen op: Hoe kan de wolf zich zo spectaculair uitbreiden? Waarom komen ze naar Nederland? Wat eten ze hier? Wat betekent dat voor de wildstand en de veehouders? Is het voor mensen nog wel veilig in het bos?

Glenn Lelieveld woont in Renkum. Als coördinator van het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging is hij dagelijks bezig met het “Dossier Wolf”. In zijn lezing gaat hij in op al uw vragen.

 

Plaats:            Lunchroom ‘De Beken’, Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ Renkum

Datum:           Woensdag 19 februari 2020

Aanvang:        19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur

Kosten:           €5,00 voor toegang en koffie/thee (graag gepast meenemen)

Aanmelden:   In verband met het aantal plaatsen wordt u verzocht zich aan te melden via: wim.braakhekke@renkumsbeekdal.nl. U ontvangt bericht.