Voortgezet onderwijs

De Renkumse beekdalen lenen zich uitstekend voor buitenlessen en onderzoeksopdrachten in het kader van schoolvakken als biologie, aardrijkskunde, en natuurkunde, wiskunde, geschiedenis en maatschappijleer. Een mooie gelegenheid om verbindingen tussen deze vakken te leggen.

Dagprogramma’s

Scholen voor voortgezet onderwijs maken graag gebruik van onze faciliteiten en van de kennis en onderwijservaring van onze vrijwilligers. In overleg met de leraren begeleiden we excursies en maken we lesprogramma’s met onderzoeksopdrachten en verzorgen we lezingen over het landschap en natuur van de Veluwe.

De dagprogramma’s in 2023:

  • Paddenstoelen en kabouters in het Renkums Beekdal
  • Educatie in het Renkums Beekdal

Contact: wim.braakhekke@renkumsbeekdal.nl

Meerdaagse onderwijsprogramma’s

Op 2,5 km afstand van het bezoekerscentrum ligt het NIVON-huis ‘De Bosbeek’, waar grote groepen kunnen overnachten en fietsen kunnen worden gehuurd. Op 5 km afstand ligt de campus van Wageningen University met onderzoeksinstituten op het gebied van een gezonde voeding en leefomgeving, zoals Wageningen Environmental Research, het Nederlands Instituut voor Ecologie en de Vlinderstichting. Op fietsafstand vind je een grote rijkdom aan landschappen, ecosystemen, prehistorisch en cultuurhistorisch erfgoed. Dat alle maakt het Renkums Beekdal een uitgelezen gebied voor het organiseren van een meerdaags onderwijsprogramma. Onze vrijwilligers denken en helpen graag mee.

Contact: wim.braakhekke@renkumsbeekdal.nl