Excursies

Excursies met een natuurgids

Op eigen gelegenheid wandelen en fietsen door de natuur is leuk, maar je mist veel als je niet weet wat er allemaal te zien is. Dat geldt zeker voor de Renkumse beekdalen met hun interessante landschap, rijke geschiedenis en natuur. Hoe is het landschap ontstaan? Wat heeft de mens er mee gedaan? Waar zie je dat nog aan?

“Je ziet het pas als je het weet !”

Onze natuurgidsen kunnen je van alles vertellen over het ontstaan van het beekdal. Over de grafheuvels, oude akkers, boerenerven en landhuizen. Over sprengenbeken, watermolens en papierfabrieken. Over de planten en dieren die je onderweg tegenkomt, Over de betekenis van beekdalen als ecologische verbindingszones tussen de Veluwe en het rivierengebied. Na een excursie met een natuurgids zie je het landschap voor altijd met andere ogen.

Groepsexcursies op aanvraag

Samen genieten van het landschap en de natuur tijdens een wandeling of fietstocht in de Renkumse beekdalen. En er ook nog wat van opsteken. Dat wordt vaak gedaan in combinatie met een verjaardagsfeest, personeelsuitje of een bijeenkomst van een sport- of zangvereniging. Of gewoon voor de gezelligheid met je vrienden.

Je kunt je excursie beginnen en/of eindigen met een consumptie in het gezellige Boscafé De Beken of op het zonnige terras naast het bezoekerscentrum. Natuurlijk kun je kunt ook kiezen voor een andere horecagelegenheid als start- en eindpunt.  De route en lengte van de excursie bepaal je in overleg met de gids. Een groepswandeling of -fietstocht met gids kun je aanvragen met onderstaande aanvraagformulier.

Aanvraagformulier

  Naam:

  E-mail:

  Telefoonnummer:

  Datum excursie:

  Soort excursie (wandeling, fietstocht, anders):

  Start- en eindplaats van de excursie:

  Begin- en eindtijd van de excursie:

  Aantal deelnemers:

  Wil je de excursie combineren met een bezoek aan het boscafé De Beken?: JaNee

  Opmerkingen en vragen m.b.t. de route, deelnemers en aanleiding: