Vrijwilligers

Belangstelling om bij ons vrijwilliger te worden?  Wij kunnen altijd enthousiaste mensen gebruiken. Mail bij interesse naar info@renkumsbeekdal.nl.

Werkgroepen, werkplek en uitvalsbasis

Het bezoekerscentrum is werkplek en uitvalsbasis van de vele vrijwilligers die actief zijn bij de Stichting Renkums Beekdal. Onze vrijwilligers zijn verdeeld over verschillende werkgroepen. Vrijwilligers tekenen een vrijwilligersovereenkomst met de stichting. Ook vragen we een VOG.

Gastheren en gastvrouwen/baliemedewerkers

Bent je gastvrij, sociaal en heb je interesse in de natuur? Misschien vind je het dan wel leuk om actief te worden als vrijwilliger in het bezoekerscentrum. Een gastheer/gastvrouw ontvangt bezoekers, geeft informatie over het Renkums Beekdal en verkoopt artikelen in de winkel.

Winkelgroep

De winkelgroep zorgt voor de inkoop van de producten in onze winkel. Regelmatig zoeken ze nieuwe artikelen uit. Zij zorgen er ook voor dat de verkoopgegevens in het kassasysteem worden gezet.

Natuureducatiegroep

De natuureducatiegroep wil kinderen natuur en landschap laten beleven, ontdekken en onderzoeken. Renkumse basisscholen bieden we een programma voor groep 1 tot en met 8. Goed met kinderen om kunnen gaan en belangstelling voor natuur en milieu zijn daarbij belangrijker dan feitenkennis.

Gidsengroep

Onze natuurgidsen begeleiden jaarlijks vele wandel- en fietsexcursies in het gebied van de Renkumse beekdalen. Tijdens de excursies vertellen zij over het landschap, de natuur en het rijke erfgoed uit de prehistorie en latere tijden.  
De gidsen zijn enthousiaste verhalenvertellers die graag hun liefde voor landschap en natuur delen met anderen. Hun kennis en ervaring ontlenen zij aan hun opleiding, beroep,  natuurgidsenopleiding of zelfstudie. Om nieuwe gidsen de lokale verhalen te leren organiseren we een interne gidsentraining. Om alle aanvragen voor excursies te kunnen honoreren, hebben we veel gidsen nodig. Lijkt het je leuk om mee te doen, neem dan contact op.
Contact: wim.braakhekke@renkumsbeekdal.nl

Tentoonstellingsgroep

De tentoonstellingsgroep organiseert 3 tot 4 keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling over een thema dat met natuur of cultuur in de Renkumse Beekdalen te maken heeft.

Activiteitengroep

In de loop van een jaar organiseren we een lentefeest, een herfstfeest, de dag van het Renkums Beekdal en een lichtjeswandeling. Daarnaast nog kleinere activiteiten in de loop van het jaar. De activiteitengroep bereidt deze dagen voor en levert een inbreng in het programma van die dag. Daarbij vragen ze ook andere vrijwilligers om inhoudelijk of organisatorisch te helpen.

Hoogstambrigade

De Hoogstambrigade verzorgt het onderhoud van het erf, inclusief de hoogstamboomgaard. Op de maandag- en donderdagochtend steken de vrijwilligers van deze groep de handen uit de mouwen.

Redactiegroep

Onder de redactiegroep valt zowel de website als de nieuwsbrief en de persberichten. Kortom, zij verzorgen alles wat met publiciteit te maken heeft.

Werkgroep kinderactiviteiten

De vrijwilligers van de kinderactiviteiten bedenken elke twee weken een activiteit voor kinderen en begeleiden de kinderen bij de uitvoering ervan.

ICT en gebouwbeheer

Een kleine groep vrijwilligers zorgt ervoor dat de ICT systemen op orde zijn en voor het onderhoud van het gebouw.

Pilogroep

Leden van de Pilogroep houden zich bezig met de Jufferswaard. Ze ruimen er zwerfafval op en zijn bijvoorbeeld ook betrokken bij het behoud van de schoorsteen.