Wandelen en fietsen

Wandelen in het Renkums Beekdal

Er zijn diverse wandelroutes door het Renkums Beekdal. U kunt bijvoorbeeld het Rondje Beekdal van 4,3 kilometer lopen, die lichtblauw gemarkeerd is. De route is te koop in het bezoekerscentrum. Daarnaast verkopen wij de route Rondje Paradijs. Deze route is 7 kilometer lang. Tijdens deze route loopt u door landgoed Quadenoord en komt u verschillende grafheuvels tegen.

Er zijn momenteel twee Klompenpaden, die door het Renkums Beekdal lopen. Er zijn ook leuke wandelingen van MaakjeRoute en andere organisaties. We geven op deze pagina een overzicht en ontvangen graag aanvullingen.

Beekdalwandeling

Elke tweede zondag van de maand kunt u een rondwandeling lopen met een natuurgids door het Renkums Beekdal. Tijdens de zondagwandeling geeft de gids elke maand weer aandacht aan een ander onderwerp. Houd de website in de gaten of lees het in de nieuwsbrief. Krijgt u de nieuwsbrief nog niet en wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld u dan gratis aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief op www.renkumsbeekdal.nl/nieuws.

Groepswandelingen op aanvraag

Wist u dat u in het Renkums Beekdal ook met een groep onder leiding van een natuurgids rondwandelingen kunt maken? Denk bijvoorbeeld aan een verjaardagsfeest of een uitje van het werk. U kunt de wandeling afsluiten in Boscafé De Beken naast het bezoekerscentrum. Het startpunt van de wandeling is het bezoekerscentrum Renkums Beekdal.

Heeft u interesse? Boek dan uw excursie op de pagina excursies.

Klompenpaden

 

In 2015 is het Hartensepad geopend, dat u vanaf het bezoekerscentrum kunt starten. Wandelroutes van onder andere de Klompenpaden zijn in het bezoekerscentrum verkrijgbaar.

Naast het Hartensepad start ook het Molenbeeksepad bij het bezoekerscentrum.

En het Wageningse Engpad start bij het Oranje Nassau’s Oord, dat op loopafstand ligt van het bezoekerscentrum.

Hartensepad

Ontdek het mooie buitengebied van Renkum. Wandelen door het prachtige Renkums Beekdal met bijzondere dieren en planten, langs grafheuvels, beken en sprengen, door uiterwaarden en over landgoederen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Meer informatie over het Hartensepad.

Molenbeeksepad

Wandelen door bos, over hei, langs beekdalen en historische plaatsen in het fraaie buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum. Ontdek het mooie buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum.

U wandelt door bos en beekdalen, over hei en langs historische plaatsen. Rust, natuur en cultuur bepalen bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Meer informatie over het Molenbeeksepad

Hondenlosloopgebieden

Wilt u weten waar u met uw hond los mag lopen in het Renkums Beekdal? Download dan hier de PDF folder, waarin alle losloopgebieden aangegeven staan in Renkum, Bennekom en Wageningen en omgeving. De folder is tevens gratis te verkrijgen in het bezoekerscentrum.

Fietsen vanuit het bezoekerscentrum

Het fietsknooppunt bij het bezoekerscentrum is gelegen tussen knooppunt 06 en knooppunt 86. Het bezoekerscentrum verkoopt fietsroutekaarten. Wist u dat u gratis uw eigen fietsroute kunt samenstellen? Kijk hiervoor op de website: www.fietseropuit.nl/fietsroute/veluwe/renkum/

Bekijk hier de fietsknooppunten van de omgeving van het Renkums Beekdal: (momenteel is deze kaart alleen te zien op de website https://www.atlasleefomgeving.nl)

Fiets huren

U kunt een fiets huren om vanaf het Bezoekerscentrum Renkums Beekdal te gaan fietsen. Via deze link kunt u een of meerdere fietsen reserveren.