Vrijwilligers

Wilt u zich ook graag inzetten voor het Renkums Beekdal? Wij kunnen altijd enthousiaste mensen gebruiken. Mail bij interesse naar info@renkumsbeekdal.nl.

De vrijwilligers van het bezoekerscentrum, 2015

Gastheren en gastvrouwen
Bent u gastvrij, sociaal en heeft u interesse in de natuur? Misschien vindt u het dan wel leuk om actief te worden als vrijwilliger in het bezoekerscentrum. Een gastheer/ gastvrouw ontvangt bezoekers, geeft informatie over het Renkums Beekdal en verkoopt artikelen in de winkel.

Gidsenpool
In de gidsenpool zitten enthousiaste wandelaars, die veel van het Renkums Beekdal afweten. Lijkt dat u ook wat? Kennis over het gebied is niet echt noodzakelijk. Interesse hiervoor uiteraard wel.

Educatiegroep
De educatiegroep wil kinderen natuur en landschap laten beleven, ontdekken en onderzoeken. Renkumse basisscholen bieden we een programma voor groep 1 tot en met 8 (zie leren over natuur). Ook voor evenementen van het Renkums Beekdal bedenken we activiteiten voor kinderen en voeren we die uit. We verwelkomen nieuwe vrijwilligers, zodat we in de toekomst ook nieuwe onderwerpen als voedsel, water en energie of klimaatbestendigheid kunnen gaan aanpakken. Goed met kinderen om kunnen gaan en belangstelling voor natuur en milieu zijn daarbij belangrijker dan kennis. Een verklaring omtrent het gedrag is verplicht. Lees hier meer over educatie.

Snoeidag bij de hoogstambrigade

Hoogstambrigade
De Hoogstambrigade houdt zich onder meer bezig met diverse werkzaamheden op het buitenterrein van het bezoekerscentrum, waaronder het beheer van de fruitbomen. Op de maandag- en donderdagochtend steken de vrijwilligers van deze groep de handen uit de mouwen. Lees hier meer over de hoogstambrigade.

Overige vrijwilligersgroepen

Werkgroep Beken & Sprengen
Al jarenlang worden de beken en sprengen in het Renkums Beekdal, daar waar de machines niet bij kunnen komen, met de hand schoon gemaakt. De groep bestaat uit jong en oud en wordt geleid door Ruud Schaafsma. Lees meer op deze website.

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, het IVN en de gemeente Renkum.