Ontdek de Jufferswaard

Op onze website hebben we informatie bij elkaar gezet over de historie van de Jufferswaard en de bezienswaardigheden die je tegenkomt als door de dit prachtige gebied wandelt.

De Jufferswaard is een natuurgebied van 31 hectare. Het ligt in de uiterwaard langs de Nederrijn, tussen het fabrieksterrein van papierfabriek Parenco en de Rijnbrug bij Heteren. Het is onderdeel van Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden.

Het niet te missen herkenningspunt van de Jufferswaard is de hoge fabrieksschoorsteen Pilo.  Maar je ontdekt er ook activiteiten van de bevers die hier gevestigd zijn en een grote diversiteit aan broedvogels.

Met de Pilo Podwalk, een GPS gestuurde gids, wandel je langs de resten van de steenoven in de Jufferswaard van Renkum. Je ziet spoorlijntjes en ruïnes, kleibulten en motorhuizen en krijgt daar uitleg bij.

Er is een actieve vrijwilligersgroep Jufferswaard die zich bezighoudt met onder andere educatie, studie, beleving, schoonhouden van het gebied en communicatie.

Lees meer over de Jufferswaard