Zwarte zwaan Zorro in het Bezoekerscentrum Renkums Beekdal

Zorro, de zwarte zwaan uit de Jufferswaard is opgezet en vanaf 1 februari te zien in het Bezoekerscentrum Renkums Beekdal. Lambert van Gils heeft bij de opening van de tentoonstelling het eerste exemplaar van zijn boekje over het leven van Zorro overhandigd aan de genodigden.

Jarenlang leefde een zwarte zwaan in de Jufferswaard. In de volksmond werd hij liefkozend Zorro genoemd. In het voorjaar van 2021 is Zorro doodgebeten door een loslopende hond. Velen treurden om dit droevige einde van de geliefde zwarte zwaan.

Er was behoefte om de herinnering aan Zorro levend te houden. Met financiële hulp via een crowdfundingscampagne is Zorro daarom opgezet om hem daarna een mooie plek te geven in het bezoekerscentrum van Stichting Renkums Beekdal.

De tentoonstelling van Zorro is een mooie herinnering aan deze populaire zwaan, maar is ook een waarschuwing dat loslopende honden een gevaar zijn voor onze wilde vogels en zoogdieren.  Zorro is namelijk niet het enige slachtoffer.

Lambert van Gils overhandigst zijn boekje over het leven van Zorro aan Mathieu Pinkers

Lambert van Gils heeft het leven van Zorro jarenlang gevolgd in zijn Zorro-blog, terwijl Karel Noij tientallen foto’s van de zwaan maakte. De levensloop van de zwaan heeft Van Gils nu, geïllustreerd  met een aantal foto’s, vastgelegd in een klein boekje. Dit boekje is verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

Stichting Renkums Beekdal bedankt iedereen die die het mede mogelijk heeft gemaakt om Zorro op te zetten.