Wandelen en fietsen

Wandelen in het Renkums Beekdal

De beken in het Renkums Beekdal

Er zijn diverse wandelroutes door het Renkums Beekdal. U kunt bijvoorbeeld het Rondje Beekdal van 4,3 kilometer lopen, die lichtblauw gemarkeerd is. De route is te koop in het informatiecentrum. Daarnaast verkopen wij de route Rondje Paradijs. Deze route is 7 kilometer lang. Tijdens deze route loopt u door landgoed Quadenoord en komt u verschillende grafheuvels tegen.

Er zijn momenteel twee Klompenpaden, die door het Renkums Beekdal lopen. Er zijn ook leuke wandelingen van MaakjeRoute en andere organisaties. We geven op deze pagina een overzicht en ontvangen graag aanvullingen.

Groepswandelingen op aanvraag

excursieWist u dat u in het Renkums Beekdal ook met een groep onder leiding van een natuurgids rondwandelingen kunt maken? Denk bijvoorbeeld aan een verjaardagsfeest of een uitje van het werk. U kunt de wandeling afsluiten in de lunchroom De Beken naast het informatiecentrum. Het startpunt van de wandeling is het informatiecentrum Renkums Beekdal.

Heeft u interesse? Boek dan uw excursie op de pagina excursies.

Klompenpaden

Klompenpaden

In 2015 is het Hartensepad geopend, dat u vanaf het informatiecentrum kunt starten. Wandelroutes van onder andere de Klompenpaden zijn in het informatiecentrum verkrijgbaar.

Naast het Hartensepad start ook het Molenbeeksepad bij het informatiecentrum.

En het Wageningse Engpad start bij het Oranje Nassau’s Oord, dat op loopafstand ligt van het informatiecentrum.

HartensepadHartensepad

Ontdek het mooie buitengebied van Renkum. Wandelen door het prachtige Renkums Beekdal met bijzondere dieren en planten, langs grafheuvels, beken en sprengen, door uiterwaarden en over landgoederen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Meer informatie over het Hartensepad.

molenbeeksepadMolenbeeksepad

Wandelen door bos, over hei, langs beekdalen en historische plaatsen in het fraaie buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum. Ontdek het mooie buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum.

U wandelt door bos en beekdalen, over hei en langs historische plaatsen. Rust, natuur en cultuur bepalen bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Meer informatie over het Molenbeeksepad

Fietsen vanuit het informatiecentrum

Het fietsknooppunt bij het informatiecentrum is gelegen tussen knooppunt 06 en knooppunt 86. Het informatiecentrum verkoopt fietsroutekaarten. Wist u dat u gratis uw eigen fietsroute kunt samenstellen? Kijk hiervoor op de website: www.fietseropuit.nl/fietsroute/veluwe/renkum/