Herfstfeest 2023

30 september 2023  |  11:00 - 16:00

Op misschien wel het mooiste plekje van Gelderland wordt op de 30 september de traditionele herfstmarkt gehouden.
Voor wie alles wil weten over het oogsten en verwerken van fruit en graan, van noten en zaden en paddenstoelen. Maar ook voor wie gewoon een leuk, natuurlijk dagje uit wil met veel activiteiten en speelgelegenheid voor de kinderen.

Natuurverenigingen, zoals de veldbiologen van de KNNV en de natuurvrienden van het NIVON hebben informatiekraampjes. De mensen van de Trapakkers tonen hoe het ouderwetse dorsen van hun oude graansoorten nu eigenlijk gaat. De hoogstambrigade toont de appels en peren van 40 verschillende fruitrassen die bij het bezoekerscentrum groeien.

Op de markt zijn lokale producten te koop, waaronder honing en jam. Ook vogeldrinkbakjes van keramiek, vogelhuisjes, bijenhotels en duurzame producten zijn er verkrijgbaar.

Speciale aandacht is er voor het verbeteren van biodiversiteit, ook in de eigen wijk, door bewonersinitiatief Renkum zoemt.
Annelien van Daalen signeert haar nieuwste boek ‘De tuin van haas’ en vertelt hoe haar boeken tot stand komen.

Muziekgroep ABIM zorgt tussen 14:00 en 16:00 uur voor sfeervolle klanken.

Wie het Renkums Beekdal beter wil leren kennen kan een rondje met een van de gidsen maken. De rondleidingen starten om 12, 13 14 en 15 uur
Speciaal is een korte workshop bosbadderen (40 minuten tussen, 11:30 en  12:30u), een manier om het bos met al je zintuigen te beleven. Hiervoor moet je je aanmelden via deze link.

Voor kinderen zijn er ook allerlei activiteiten en uiteraard kan er naar hartenlust met water en zand worden geknoeid in de waterspeeltuin.

Van 11.00 – 16:00 uur is iedereen welkom bij het bezoekerscentrumcentrum Renkums Beekdal. Toegang is gratis.

Adres: Nieuwe Keijenbergseweg 170 in Renkum.