Herfstmarkt Renkums Beekdal ondanks regen een succes

Op misschien wel het mooiste plekje van Gelderland was  zaterdag 24 september de traditionele herfstmarkt. Een evenement voor wie alles wil weten over het oogsten en verwerken van fruit en graan, van noten en zaden en paddenstoelen. Maar ook voor wie gewoon een leuk, natuurlijk dagje uit wil met veel activiteiten en speelgelegenheid voor de kinderen.

Ondanks het regenachtige weer bezochten veel bezoekers de stands van Natuurverenigingen, zoals de veldbiologen van de KNNV en de natuurvrienden van het NIVON.  Mensen van de Trapakkers leerden kinderen hoe het ouderwetse dorsen van hun oude graansoorten nu eigenlijk gaat. Bij de stand van de Renkumse molen en de Seelse Bakker waren overheerlijke producten van dat graan verkrijgbaar.

PopSop poppentheater verzorgde de voorstelling Spinnenverhalen  voor de kinderen en muziekgroep ABIM zorgt voor sfeervolle klanken.

Wie het Renkums Beekdal beter wilden leren kennen gingen met één van de gidsen een rondje maken. Voor kinderen waren er ook allerlei activiteiten. En uiteraard konden ze naar hartenlust met water en zand worden geknoeid op de waterspeelplaats.