Expositie: “Het Beekdal door de ogen van kinderen”

25 mei 2024 - 25 augustus 2024  |  16:00 - 17:00

In het bezoekerscentrum hebben we vanaf eind van deze maand een bijzondere expositie. Het gaat om een tentoonstelling van foto’s gemaakt door leerlingen van groep 8 van KBS De Keijenberg. Ze maakten de foto’s tijdens een workshop van Stichting KidzKlix. De officiële opening zal plaatsvinden op zaterdag 25 mei 2024 rond 16:30 uur.

Op maandag 5 april trok groep 8 van KBS De Keijenberg het beekdal in om natuurfoto’s te maken. De opdracht was om mooie natuurvondsten van diverse kanten te fotograferen. De kinderen waren vrij om zelf te gaan speuren en ontdekkingen te doen en kregen daarvoor speciale fototoestellen.

Het initiatief kwam van de Stichting KidzKlix. Hun missie is om kinderen van de groepen 5 t/m 8 van te natuur te laten genieten. Met het geven van workshops door heel Nederland hopen ze dat kinderen nu en later zorgvuldig met die natuur omgaan. In 2023 ontving de Stichting KidzKlix een mooie subsidie van de gemeente Renkum. Ze mochten een aantal scholen benaderen voor het geven van een workshop natuurfotografie, binnen het kader van natuur- en milieueducatie. Groep 8 van KBS De Keijenberg was een van de uitgekozen klassen en in deze expositie zie je een mooie variatie van de best gelukte foto’s per kind.