Kudde in Renkums Beekdal

In het weekend van 12 en 13 december is deze kudde in drie dagen van Amerongen naar Renkum gelopen (met een overnachting op de Plantage Willem III en op de Laarsenberg). Een week lang hebben de schapen het Renkums Beekdal begrazen. Lekker sappig gras, en gelukkig niet eens zo heel erg nat (wat je van een beekdal eigenlijk wel zou verwachten namelijk).

 

Dit weekend trekt de kudde verder naar de Renkumse hei (bij de Airborne snackbar op de hoek van de Telefoonweg). En volgende week gaat de kudde naar de geluidswal bij Cinemec in Ede, waar we dan rond Kerst en Oud&Nieuw staan. Dit keer niet de binnenkant van de geluidswal, maar de buitenkant, langs de snelweg. Ook daar kun je gerust gaan kijken. Je kunt naast Cinemec de geluidswal op wandelen of fietsen, en dan kun je vanaf de bovenkant de kudde mooi zien staan. We vinden het nog wel spannend, zo langs de snelweg, al zit er gelukkig een sloot tussen. Maar er zijn genoeg begrazingsbedrijven die het ook doen, dus het gaat vast goed.

Na Cinemec is het tijd voor de winterbegrazing bij de boeren in het Binnenveld. Normaal zouden we daar al staan, maar omdat we van het voorjaar door allerlei omstandigheden zo laat begonnen met begrazen, gaan we nu wat langer door. Gelukkig werkt het weer goed mee.

 

bron: http://grebbeveld.nl/kudde-in-renkums-beekdal/

Auteur: Stichting Renkums Beekdal

Stichting Renkums Beekdal is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Renkum.